Kohtaa Revontulet

 
 

Arctic Academy on revontuliin erikoistunut ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa visuaalisen tietopaketin revontulista Lappiin saapuvalle vierailijalle. Ohjelman jälkeen on helppo metsästää revontulia omassa majapaikassaan, kun tietää mitä odottaa, minne katsoa ja milloin.


Revontuliesityksiä järjestetään ryhmille tilauksesta yrityksen omassa tukikohdassa, Aurora House -revontulikodassa. Koulutettu revontuliopas esittelee luonnon kauneimman värinäytelmän, aktiiviset revontulet 45 minuutin pituisessa video- ja kuvaesityksessä. Opas kertoo myös vallitsevan avaruussään ja todennäköisyyden nähdä oikeita revontulia tulevina päivinä.


Revontuliesityksen ohjelmasisällön on luonut Sodankylän geofysiikan observatorion revontulitutkija Dos. Esa Turunen. Hän on tutkinut revontulia Sodankylässä yli 30 vuotta ja viettänyt tuhansia talviöitä ulkona kuvatessaan esityksessä nähtäviä videoita ja kuvia. Revontuliopas Riikka Maijanen on asunut lapsesta asti Lapissa, kasvaen kirjaimellisesti revontulten alla. Hän on innostunut revontulten lisäksi Lapin luonnon kauneudesta ja tuntee sekä paikalliset kasvit että eläimet.


Revontulikota Aurora House sijaitsee Kitisen joen itäpuolella Välisuvannossa Sodankylän kirkonkylältä 11 km etelään, autolla ajaen 38 km Luostolta ja moottorikelkalla vain 25 km.

 

Arctic Academy - asiantuntijat palveluksessasi